De bouwbranche is volop in beweging en dat heeft zijn effect op het tekenen in modelleren. Waar aanvankelijk de grotere bedrijven BIM- en 3D modellen maakten zien we nu dat ook steeds meer kleine en middelgrote bouwbedrijven hun ontwerpproces moeten aanpassen aan de wensen en eisen van de markt. Vragen die we vaak krijgen zijn:
- Hoe maak ik de stap van 2D naar 3D?
- Hoe kan ik verschillende bestanden (zoals .rvt, .ifc en .skp) openen en bewerken?
- Hoe kan ik snel en makkelijk een mooie impressie maken?
- Hoe kan ik mijn tekening correct aanleveren?
Bedrijven die overgestapt zijn naar BricsCAD reageren enthousiast. Hieronder volgen 7 redenen waarom ze overstappen naar BricsCAD:
1. BricsCAD werkt zoals je gewend bent
BricsCAD lijkt in gebruik erg op AutoCAD, iets wat veel CADtekenaars al goed kennen. De interface lijkt op die van AutoCAD, de commando’s zijn hetzelfde en zelfs de sneltoetsen zijn hetzelfde. Voor AutoCAD (LT) gebruikers is BricsCAD dus makkelijk te leren, eigenlijk kun je door blijven werken hoe je al werkte.
Wil je in 3D gaan modelleren? Dan krijg je er in BricsCAD extra functionaliteiten bij, terwijl de basis (qua commando’s en tekenmethode) hetzelfde blijft. Je kunt het dus gaandeweg leren.
2. Je kunt je .dwg bestanden blijven gebruiken
BricsCAD werkt op basis van het .dwg formaat is daarmee ook 100% compatible met AutoCAD. Ook je AutoCAD-bestanden kun je dus blijven gebruiken.
3. Veel bestandsformaten zijn te openen
Naast het native .dwg bestandsformaat kan BricsCAD diverse overige bestandsformaten verwerken. Dit betekent dat je (afhankelijk van je licentie) de volgende bestandsformaten kunt openen én bewerken:
- .rvt en .rfa (Revit)
- .ifc
- .skp (SketchUp)
- .3dm (Rhino)
- .dxf
- En nog veel meer…
Je kunt deze bestanden niet alleen viewen, maar ook bewerken en exporteren.
4. Pointclouds importeren
Steeds meer bedrijven maken gebruik van pointclouds bij het inmeten. En ook het importeren van pointclouds gaat heel makkelijk in BricsCAD. Veel voorkomende bestandsformaten (zoals E57, LAS, PTX, PTS, RCS en RCP) worden ondersteund.
5. Makkelijk aan te vullen met Mechanical-, civiele, of infra-functionaliteiten
BricsCAD is makkelijk uit te breiden met de functionaliteiten die je nodig hebt, ook gedurende de looptijd van je licentie. Bijkomend voordeel is dat alle functionaliteiten werken op basis van .dwg. Wil je een plaatuitslag maken van het zetwerk in een BIM-model? Controleren of je technische installatie past in een .ifc- bestand? Of Kadastrale informatie importeren in je tekening? Geen probleem in BricsCAD. Nogmaals: alles is .dwg dus daarmee super-uitwisselbaar!
6. Ook als netwerklicentie en kooplicentie beschikbaar
Hoewel de CAD-branche vrijwel volledig is gebaseerd op named user- abonnementen, biedt BricsCAD (naast abonnementen) nog steeds kooplicenties én netwerklicenties aan. Heb je 10 tekenaars terwijl er maar 3 tegelijk een licentie nodig hebben? Dan is een netwerklicentie interessant. Kooplicenties bieden de laagste Cost of Ownership op lange termijn.
7. BricsCAD is voordeliger dan veel alternatieven
Tot slot hebben we nog een 7e voordeel en dat is dat BricsCAD veel voordeliger is dan veel alternatieven (zoals AutoCAD, Revit, Intventor, Solidworks). Dat leek ons wel een mooie reden om mee af te sluiten.
Ben je benieuwd geworden naar BricsCAD? Download BricsCAD direct en probeer het 30 dagen gratis!